energie labels woningen

Energielabel vanaf 2015

Per 1 januari 2015 is er van alles veranderd aan het energielabel. Huiseigenaren die nog geen energielabel hebben, krijgen dan een voorlopig energielabel toegestuurd. Dat label is gebaseerd op reeds bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar.

Als er energiebesparende maatregelen genomen zijn en u recht meent te hebben op een beter energielabel dan is het voorlopig energielabel eenvoudig aan te passen via www.energielabelvoorwoningen.nl.

Bij verkoop of verhuur moet een woning echter een definitief energielabel hebben. Dit zal vanaf 2015 gehandhaafd worden, waarbij de boete voor het ontbreken van een energieleabel ca.€ 400,- bedraagt. U krijgt een definitief energielabel door uw voorlopige energielabel te laten controleren door erkend deskundige (Wattch). Dat gaat eveneens via www.energielabelvoorwoningen.nl.

U kunt in deze website een erkend deskundige selecteren. Uiteraard staan wij hier ook tussen en wij hopen dat u voor Wattch kiest!

Wilt u weten welk label uw huis heeft dan kan dat gezontroleerd worden via www.zoekuwenergielabel.nl

Hoe-komt-u-aan-een-energielabel-voor-uw-woning

Wilt u uw voorlopig energielabel laten controleren en definitief maken neem dan contact op met Wattch. Wij zijn gecertificeerd als erkend deskundige en helpen u graag.

Komt u er niet uit of wilt u dat wij het energielabel voor u aanvragen dan kan dat. Neem hiervoor contact op met Wattch.

Voor de verhuurpunten is nog steeds een EPA label benodigd. Ook deze energielabels verzorgen wij. Neem contact op met Wattch voor meer informatie.

 

One Response to “energie labels woningen”

Post a Comment